Altijd gratis verzending
Winkelwagen is leeg
Vrijblijvend offerte aanvragen

Onze keurmerken

Webshop keurmerk Veilig en betrouwbaar CBW Erkend van ons ben je zeker van je aankoop

Vertrouwd betalen

Betaalmogelijkheden
Voordeliginwonen - Exclusive sale categorie

Wij geven de hoogste korting op veel van onze producten met all-in prijzen. Hoe gaat dit in zijn werk? Ga naar het product en klik op de all-in korting box. U krijgt dan de keuze om de all-in kortingsprijs bij dit product toe te passen of u kan er voor kiezen om een offerte aan te vragen. Waarna wij voor u een op maat gemaakte offerte maken met een speciale kortingsprijs. Toch elders goedkoper gezien? Wij betalen het verschil terug!

Laminaat

 

Informatie over laminaat

38 producten in deze categorie
Waarom laminaat

Laminaat is een zeer populaire vloersoort en het voordelige alternatief van een houten vloer. Er zijn collecties die haast niet te onderscheiden zijn van een echte houten vloer. Laminaat is, in tegenstelling tot een houten vloer, onderhoudsarm. Omdat laminaat in vele soorten, afmetingen en kleuren voorkomt, is dit in elk interieur toe te passen.

Laminaat met V-groef

De planken van laminaat worden geleverd (afhankelijk van de collectie) met een 2 zijdige V-groef, een 4 zijdige V-groef of zonder V-groef.  V-groef betekent dat de planken aan de zijkanten afgeveld zijn. Hierdoor ontstaat er een groef tussen de planken wanneer deze tegen elkaar aan zitten. Deze groef heeft de vorm van de letter 'V', hier is ook de naam V-groef laminaat van afgeleid.

Een 2 zijdige V-groef heeft aan de lange zijden een velling en vergroot de optische diepte in een ruimte. De 4-zijdige V-groef heeft aan alle zijden een velling waardoor elke plank beklemtoond wordt.

Kwaliteit van laminaat

De kwaliteit van laminaat wordt bepaald door een aantal factoren. Zo is de dikte van de planken van groot belang. Des te dikker de plank, hoe steviger het laminaat en dus des te beter de kwaliteit. Dikker laminaat heeft een betere drukweerstand en kan dus meer intensiviteit aan. Met dunner laminaat is de kans groter dat de klikverbindingen stuk lopen als deze te intensief gebruikt wordt. Verder is een goede toplaag en hoge samenpersing van het materiaal van belang voor de kwaliteit.

Bijbehorende producten

Optioneel bij het laminaat zijn bijbehorende producten te bestellen. Dit zijn ondervloeren, plinten en eventueel legservice. Laminaat moet gelegd worden in combinatie met een ondervloer. Dit zorgt voor een betere warmte-isolatie, egaliserend vermogen, het absorbeert geluid, loopt prettiger omdat het klappen opvangt, kan vocht tegen houden en het verlengt de levensduur van het laminaat.
Om het laminaat mooi af te werken zijn er verschillende soorten plinten. Zo is er de afwerklijst en de systeemplint. De afwerklijsten, ook wel plakplinten genoemd, hebben een plakstrip en kunnen eenvoudig gelegd worden.
De systeemplint, oftewel overzetplint, is een hogere plint die aan de muur wordt bevestigd met een bijgeleverde vurenhouten achterlat door middel van schroeven/spijkers/lijm. Achter deze plinten kunnen kabels weggewerkt worden. Voor de hoeken en eindstukken zijn aparte stukken verkrijgbaar.
Alle plinten worden geleverd in een bijpassende kleur van het laminaat.

Verder is het optioneel de legservice bij te bestellen. Deze legservice houdt in dat wij het leggen van u laminaatvloer doen. Ook is het plaatsen van een ondervloer inbegrepen en het monteren van plinten. 

Prijs berekenen

U kunt bij elk product alvast berekenen wat uw totaalprijs gaat worden. Dit doet u aan de hand van de pakketcalculator. Hiervoor hoeft u alleen te weten wat uw aantal vierkante meters zijn (reken wel 5% extra voor het snijverlies). Als u deze invoert wordt automatisch berekend hoeveel pakketten u nodig bent en wat de totaalprijs is van de vloer.

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Bekijk onze cookie pagina